open-navfaktor-logo
search
Zahvalio na podršci
Danis Tanović : Orhan je još u kritičnom stanju, nadamo se da će pobijediti njegova mladost i želja za životom
Orhan Tanović, dječak kojeg je u Sarajevu u petak automobilom udario Benjamin Spahović i koji je zadobio teške povrede, nažalost, još je u kritičnom stanju, potvrdio je njegov otac Danis, koji se oglasio na Instagramu. 
14.02.2022. u 21:36
get url
text

Danis se uz fotografiju sina zahvalio i svima onima koji im pružaju pomoć u ovim najtežim danima za njegovu porodicu. 

- Hvala vam na porukama podrške. Previše ih je da bi svima pojedinačno odgovorili. Orhan je još u kritičnom stanju, ali se svi nadamo da će pobjediti njegova mladost, snaga i želja za životom. Vječno ćemo biti zahvalni svim doktorima i medicinskom osoblju koji se brinu za njega. Recite svojim voljenima da ih volite i uživajte u svim lijepim trenucima koje vam je život dao. Ne znamo uvijek da ih cijenimo… - napisao je Tanović. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Danis Tanovic (@danistanovic)

Općinski sud Sarajevo odredio je jednomjesečni pritvor Benjaminu Spahoviću, koji je u petak na Drveniji automobilom udario i teško povrijedio 17-godišnjeg Orhana Tanovića i on je danas u popodnevnim satima smješten u pritvorsku jedinicu sdarajevskog KPZ-a.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je zatražilo pritvor zbog opasnosti od bjekstva, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Tereti se za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.