open-navfaktor-logo
search
Mrkonjić Grad
Detalji tragedije: Prerani porod kod kuće usmrtio majku i bebu
Dvadesetšestogodišnja Zorica Č. i njena tek rođena beba sinoć su pronađeni mrtvi u kući u Mrkonjić Gradu, a prvi rezultati istrage o tragediji ukazuju da je nesretna žena najvjerovatnije iskrvarila nakon porođaja, a beba umrla.
06.04.2020. u 19:09
get url
text

Pretpostavlja se da je došlo do komplikacija pri prijevremenom porođaju, ali nakon obdukcije, koja je naložena, bit će poznato kako se desila ovakva tragedija, koja je šokirala Mrkonjić Grad, ali i Grahovo, gdje žive roditelji i kćerka preminule.

VEZANI TEKST - Tijela majke i novorođenčeta pronađena u kući u Mrkonjić Gradu

Ovaj šokantan slučaj otkriven je kada se nesretna žena, koja je, prema riječima mještana, bila u sedmom mjesecu trudnoće, nije javljala na mobilni telefon pa su odlučili da vide šta se desilo.

Kako Nezavisne saznaju od izvora bliskih istrazi, po ulasku u stan zatečen je horor, jer je tijelo bebe, kojoj je bila presječena pupčana vrpca, pronađeno u kuhinji u lavoru, dok je porodilja nađena pored kreveta.

Prema riječima mještana, Z.Č. je živjela kao podstanar jer se doselila iz Grahova u Mrkonjić Grad, gdje je radila kao konobarica, ali budući da su lokali zatvoreni zbog situacije sa koronavirusom, posljednjih dana nije radila.

Kada su njeni poznanici shvatili da se ona ne javlja, pokušali su da vide šta se dešava, ali ovakav stravičan scenario niko nije očekivao.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, radi se o komplikovanom porođaju koji je doveo do smrti porodilje i bebe, ali je ostalo nejasno zašto porodilja nije pozvala pomoć.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.