open-navfaktor-logo
search
Kokanović prvoosumnjičeni
Direktor policije RS-a o ubistvu inspektora u Bijeljini: Niko ko je umiješan neće biti pošteđen
Direktor policije RS-a Siniša Kostrešević izjavio je danas u Bijeljini da niko ko je umiješan u ubistvo policijskog inspektora Nenada Markovića, "neće biti izostavljen i isključen od odgovornosti", kao i da će biti rasvijetljene sve okolnosti ovog krivičnog djela.
02.10.2023. u 12:03
get url
text

VEZANI TEKST - Sin političara osumnjičen za ubistvo inspektora ranije osuđen zbog paljevina i bombaških napada po Brčkom

U Bijeljini je sinoć ubijen policijski inspektor Nenad Marković, a upucan je oko ponoći ispred noćnog kluba "Jil" u ovom gradu.

Zbog sumnje da je učestvovao u zločinu, uhapšen je Nikola Kokanović (21) iz Brčkog, sin zastupnika u NSRS-u i člana Socijalističke partije Zorana Kokanovića.

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini oglasilo se o ubistvu i naveli su da su osim Kokanovića, uhapšeni još i D. S., B. S. i D. Š., koji se terete za pomaganje u teškom ubistvu.

Kokanović je nepravosnažno osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora jer je podstrekavao druge na podmetanje požara i eksplozije u Brčkom.

Radilo se o paljevini automobila "kia", vlasništvo zastupnika u Skupštini Brčko distrikta Uroša Vojnovića i bacanju bombe na kafić u Brčkom, te nedozvoljeno posjedovanje oružja. U presudi se navodilo da je Kokanović podstrekavao druge na izazivanje opšte opasnosti podmetanjem požara i eksplozije.

- Preduzet ćemo sve mjere i radnje da apsolutno sve i jedan detalj u vezi sa ovim događajem rasvijetlimo - kazao je danas Kostrešević.

Načelnik Policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić je istakao da su o svemu odmah obavijestili nadležno tužilaštvo i na mjestu događaja obavili uviđaj, te da su uhapšene četiri osobe koje se dovode u vezu sa ovim zločinom.

Iako su se pojavljivale informacije da je pored ubijenog inspektora, još jedna osoba ranjena, Terzić je naveo da nije bilo ranjenih.

- Nastavljamo rad na ovom krivičnom djelu. Svi koji se dovode u direktnu vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela su dostupni i nalaze se pod našom kontrolom – kazao je Terzić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.