open-navfaktor-logo
search
Vraćeni sa granice
Državljani Turske pokušali ući u BiH sa lažnim PCR testovima na COVID-19
Službenici Jedinice granične policije Zvornik u ponedjeljak, 30. novembra, otkrili su četiri falsificirana PCR testa na COVID-19 prilikom graničnih provjera četverice državljana Republike Turske.
01.12.2020. u 11:46
get url
text

Putnici su kontrolirani u vozilu nacionalnih oznaka Srbije na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak, saopćila je Granična policija BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo falsificiranje isprave, o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužitlaštva u Bijeljini, prema čijem je nalogu predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Trbušnica Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije.

Istog dana, Službenici Jedinice granične policije Bijeljina otkrili su krivotvorenu vozačku dozvolu Republike Turske koju je na uvid dao državljanin Turske prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača.

Državljanin Turske je kontroliran u vozilu nacionalnih oznaka Srbije.

O događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijoj je naredbi predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije, navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.