open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Dvije godine od negiranja krivnje: U aprilu suđenje krim tehničarima u slučaju "Dragičević"
Početak suđenja kriminalističkim tehničarima MUP-a RS Zoranu Bošnjaku (45) i Mikici Marijancu (56), optuženima za uništavanje materijalnih dokaza u slučaju "David Dragičević" zakazan je za 21. april ove godine.
17.03.2021. u 13:07
get url
text

Tako će se optuženi dvojac naći pred sudijom Osnovnog suda Banja Luka dvije godine od negiranja krivnje po optužnici koju je protiv njih podiglo Okružno javno tužilaštvo u ovom gradu.

Terete se da su bacili Dragičevićev donji veš, a koji je nakon obdukcije prebačen u depozit Policijske uprave Banja Luka.

Tužioci su naveli da su Bošnjak i Marijanac optuženi za krivično djelo "sprečavanje dokazivanja", odnosno da su "u namjeri da spriječe ili otežaju dokazivanje uništili predmet koji služi kao dokaz".

Tijelo Davida Dragičevića (21) pronađeno je 24. marta 2018. godine na ušću Crkvene u Vrbas kod banjalučke tvrđave "Kastel". Okružno janvo tužilaštvo Banja Luka je ovaj slučaj okvalifikovalo kao ubistvo, ali do danas nisu identifikovani osumnjičeni niti je podignuta optužnica u vezi sa njegovom smrću.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.