open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo RS-a potvrdilo
Dvojica državljana BiH osumnjičena za krađu 400.000 eura i ubistvo u Nikšiću
Tužilaštvo RS-a u Banjoj Luci saopćilo je danas za šta se terete dvojica državljana BiH kojima je Okružni sud u Banjoj Luci odredio pritvor zbog krivičnog djela teško ubistvo.
05.11.2021. u 14:11
get url
text

VEZANI TEKST - Zbog ubistva u Nikšiću: U Banjoj Luci određen pritvor za dvije osobe, u toku intenzivna istraga

Jednomjesečni pritvor određen je državljanima BiH P. Z. i S. A.

- Sumnjiče se da su 20. oktobra ove godine u Nikšiću, u grupi zajedno sa više neidentifikovanih osoba,  po prethodnom dogovoru i razrađenom planu, napali tri radnika osiguranja Security Guard Montenegro i ukrali im oko 400.000 eura - saopćeno je iz Tužilaštva RS-a.

Osumnjičeni su bili naoružani automatskim puškama i pucali u radnika osiguranja Ljubišu Mrdaka koji je pritekao u pomoć kolegama, a od zadobijenih povreda, Mrdak je podlegao u bolnici.

Na osnovu ugovora između Crne Gore i BiH o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima, Više državno tužilaštvo u Crnoj Gori podnijelo je Tužilaštvu RS-a zahtjev za pružanje međunarodne pravne pomoći, odnosno zahtjev za određivanje mjere pritvora protiv sumnjičenih zbog krivičnog djela razbojništvo sa smrtnom posljedicom. Ovo krivično djelo odgovara krivičnom djelu teško ubistvo Krivičnog zakonika RS-a.

Pritvor im je određen zbog bojazni da bi puštanjem na slobodu mogli u dogovoru sa drugim osumjičenima uništiti ili sakriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te utjecati na ostale saučesnike, zatim zbog težine krivičnog djela, te iz razloga što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i mira.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.