open-navfaktor-logo
search
Grad Sarajevo
Gradnja opservatorija, bob staze i biciklističke staze Pale-Sarajevo u Planu za 2022. godinu
Gradnja astronomskog opservatorija i bob staze na Trebeviću, te biciklističke staze Pale-Sarajevo, u Planu je rada Grada Sarajeva za 2022. godinu koji je danas usvojen na sjednici Gradskog vijeća.
04.04.2022. u 17:41
get url
text

Plan rada Grada sadrži i realizaciju aktivnosti u oblasti urbanizma i upotrebe lokalnog zemljišta, komunalnih poslova, obrazovanja, kulture i sporta, međunarodne saradnje i drugih oblasti od interesa za građane Sarajeva.
I ove godine je intenziviranje projekta čista rijeka Miljacka, kroz realizaciju potprojekata rekonstrukcije zacijevljenog Bistričkog potoka i Ramića potoka, te radova na uređenju korita rijeke Miljacke. 

Gradsko vijeće je usvojilo i Odluku o usvajanju i provođenju Regulacionog plana "Brdo Hrasno", a donesena je i Odluka o dopunama Odluke o priznanjima i nagradi Grada Sarajeva na način da se Zahvalnice Grada Sarajeva, u skladu sa zajedničkim stavom gradonačelnice i Kolegija Gradskog vijeća, dodjeljuju bez ograničenja.

Vijećnici su usvojili Odluku o davanju saglasnosti gradonačelnici Sarajeva za potpisivanje Sporazuma o bratimljenju između Sarajeva i Grada Šanliurfa, iz Turske. Svoju posvećenost jačanju saradnje i prijateljskih veza između dva grada Šanliurf je potvrdio spremnošću da Sarajevu i njegovim građanima donira dva jarbola vrijednosti 100.000 KM koji će sa zastavama Sarajeva i zvaničnom maskotom 14. Zimskih olimpijskih igara "Vučkom" biti postavljeni na istočnom ulazu u grad.

Vijećnici su nakon razmatranja usvojili nekoliko nacrta odluka, i to Odluka o obilježavanju Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Odluka o podizanju Spomenika bosanskom kralju Tvrtku I Kotromaniću i Odluka o davanju saglasnosti gradonačelnici Sarajeva za potpisivanje Memoranduma o saradnji između Grada Sarajeva i Svjetskog saveza dijaspore BiH, saopćeno je iz Gradskog vijeća.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.