open-navfaktor-logo
search
MUP BPK
Incident između dvije porodice: Uhapšen pijani muškarac, oduzeta lovačka puška
Dvije porodice sinoć su policiji prijavile kako su napadnute, te da im se prijeti lovačkom i automatskom puškom. Policija je uhapsila jednu osobu u alkoholiziranom stanju, dok je druga dobrovoljno predala lovačku pušku. Automatska puška nije pronađena
23.08.2019. u 12:53
get url
text

Goraždanska policija intervenisala je sinoć u selu Žilići - Orahovice kod Goražda, nakon što su dvije porodice pozvale policajce optužujući ove druge da su na njih posezali oružje. 

Prema informacijama iz MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona, policiji je u 21.30 sati Č. M. iz Goražda prijavila kako se nalazi u selu Žilići - Orahovic, gdje je ispred kuće Č. I. došao Č. S. sa automatskom puškom i prijeti da će ubiti njenog supruga. 

Dvadesetak minuta kasniji policiji je upućen novi poziv, ali ovaj put je Č. S. iz tog sela prijavio da su ga ispred njegove kuće verbalno napali Č. I., Č. V., i Č. M.

U prijavio je naveo i to da je tokom dana u vremenskom periodu od 16 do 17 sati došao pred svoju kuću zajedno sa A. A., ali da su ih prijavljene osobe gađale kamenicama i da je Č. I. iz svoje kuće iznio lovačku pušku, ali da su ga "u daljoj namjeri spriječili članovi porodice".

Policajci su izašli na mjesto događaja, ali kod Č. Š. nisu pronašli automatsku pušku koja se spominjala u prijavi. On je, s druge strane, bio u alkoholiziranom stanu. Alkotestom je utvrđeno da ima 1,04 promila alkohola u krvi, te su policajci morali koristiti listice kako bi ga uhapsili i priveli u službene prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goraže. 

- Osoba Č. I. dobrovoljno je predala lovačku pušku-sačmaru i dva metka za istu. Rad na dokumentovanju i kvalifikaciji navedenog događaja je u toku - navodi se u saopćenju MUP-a BPK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.