open-navfaktor-logo
search
Obračun boksera
Iron Puki tvrdi da je dobio batine u zgradi općine, Redžović objašnjava da mu je "možda udario šamar"
U zgradi Općine Centar došlo je do fizičkog sukoba između boksera Irona Pukija (Edina Puhala) i bivšeg boksera Adnana Redžovića. 
13.11.2023. u 13:45
get url
text

Puhalo je u snimku koji je objavio Klix ustvrdio da ga je Redžović napao s leđa i da mu neće ostati dužan. U izjavi je naveo da je u holu prošao pored Redžovića i da ga je tada on udario s leđa i nanio mu teške tjelesne povrede, a kada je pao na pod da je pobjegao. 

Pozvali smo Redžovića koji negira nanošenje teških tjelesnih povreda i da je napao Puhala. 

- Ja sam krenuo izaći iz sale prvi da se ne sretnem s njim. Prije toga sam dobijao prijetnje od njega, njegove žene. I prvi sam izašao. On je išao za mnom, kao da je htio nešto. Sreli smo se dole, riječ po riječ... Mislio sam da će me udariti, napravio je takvu gestu ramenom. Ja sam ga odgurnuo od sebe. Možda sam ga udario dlanom, šamar - kazao je Redžović. 

Dodao je da se od ranije Puhalo, njegova žena, svastika svađaju sa svima koji ne misle kao oni, da psuju, te prijete ljudima. 

- Problem je oko sporta, ali su ga prebacili na psovke, vulgarne riječi - rekao je Redžović. 

Incident se desio nakon potpisivanja ugovora kojim se novčano nagrađuju uspješni sportisti. 

Mersiha Novalić, portparolka MUP-a Kantona Sarajevo, rekla je da su zaposlenici Općine Centar oko 11.30 sati obavijestili Policijsku upravu Centar o sukobu dvije osobe. 

- Muškarac incijala E. P. je na KCUS-u na utvrđivanju stepena povreda - kazala je Novalić, dodavši da će se nakon toga znati o daljnjim radnjama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.