open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Istraga ubistva djevojke na Hecco pijaci: Avdiću produžen pritvor za još dva mjeseca
Avdić se sumnjiči da je prije mjesec ispred kafane "Kod Amidže", koja se nalazi u sklopu pijace Hecco na Stupu, iz pištolja ubio 25-godišnju Sumejju Dedović sa kojom je bio u vezi
13.11.2019. u 10:03
get url
text

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu, na prijedlog sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, produžilo je za još dva mjeseca pritvor Edvinu Avdiću (26) iz Goražda koji je pod istragom zbog sumnje da je 12. oktobra, ispred kafane "Kod Amidže", koja se nalazi u sklopu pijace Hecco na Stupu, iz pištolja ubio 25-godišnju Sumejju Dedović sa kojom je bio u vezi.

Kako nam je potvrdio Alem Hamzić, službenik za informisanje u Tužilaštvu KS, pritvor po ovom rješenju može trajati do 11. januara 2020. godine ili nove odluke Suda, a određen je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, bojazni da će ponoviti krivično djelo, te zbog uznemirenja javnosti. 

Ubistvo se dogodilo u ranim jutarnjim satima, kada su, prema izjavama svjedoka, Edvin i Sumejja izašli iz kafane, nakon čega se on vratio sam, a istovremeno je neko povikao kako "ubiše djevojku".

Policija je ubrzo blokirala cijelo područje i zadržala sve koji su se zatekli na mjestu događaja.

Saslušani su svi koji su bili prisutni tokom kobnog događaja, a Avdić je uhapšen, kao i njegov prijatelj Damir Grahović (41) iz Velike Kladuše koji je pronađen u kući u kojoj su boravili, u Lepeničkoj ulici u općini Ilidža.

Utvrđeno je da on nema ništa sa ubistvom i da su ga kobne noći Sumejja i Edvin, sa kojima je prethodno bio u restoranu "Bosna", odvezli kući, a nakon toga su produžili u kafanu na Hecco pijaci.

Predat je MUP-u USK koji ga je tražio zbog droge.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.