open-navfaktor-logo
search
Hubijar odgovorio
Izvještaj Deloittea je valjan, sve što su Konaković i Muzur rekli je čista laž
Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Midhat Hubijar odgovorio je na današnje optužbe koje su na njegov račun iznijeli bivši premijer KS Elmedin Konaković i bivši čelnik Turističke zajednice Nermin Muzur
20.09.2018. u 16:12
get url
text
Midhat Hubijar

Nakon navoda čelnika stranke Narod i pravda i bivšeg premijera KS Elmedina Konakovića i bivšeg predsjednika Turističke zajednice KS Nermina Muzura da je izvještaj o poslovanju ove institucije, koji su jučer javnosti predstavili novi predsjednik TZ Midhat Hubijar i ministar privrede KS Muharem Šabić lažan, oglasio se i Hubijar i našoj redakciji proslijedio dokument u kojem se vidi potpis i pečat revizorske kuće Deloitte.

- Sve što sam čuo da su danas rekli je čista laž. Naravno da se radi o valjanom izvještaju, koji je radio Deloitte, i on nije rađen pet dana nego puna dva mjeseca. Ja sam namjerno na naslovnoj stranici dokumenta koji sam jučer dao medijima ostavio logo Deloittea, i vidi se potpis i pečat. Sve ono što je jučer na našoj konferenciji izneseno je aposlutno tačno i nema veze sa politikom, već ja hoću da se zna odakle krećem, a krećem iz totalnog nereda – kazao je Hubijar.

Prokomentarisao je i ostale tvrdnje sa dašnje press konferencije. Muzur i Konaković su prikazali zapisnik o primopredaji dokumentacije između predsjednika TZ, Povjereništva TK i Ministarstva privrede KS u kojem se navodi da su priloženi izvodi u iznosima od 1.234.800 KM, te 25.718 KM, aludirajući na to da nije tačno da je nestao novac u iznosu od više miliona KM.

- Ja nisam rekao da novca prilikom primopredaje nije bilo, već da iznos od oko 1.340.000 KM nije knjižen, da su se ta sredstva pokušala sakriti. I da vjerovotno nije došlo Povjereništvo i revizorska kuća, u tom momentu bi se našao način kako će se ta sredstva sakriti. Postavlja se pitanje zašto su oni taj novac pokušali sakriti, zašto su ga skinuli sa finansijskog izvještaja koji je bio zaključen sa 31.5. do kad su trebali predati Izvještaj Vladi KS – izjavio je Hubijar.

Naglasio je i da je revizorski izvještaj budžetske inspekcije u kojem nisu navedene neregularnosti lično vratio i nije ga htio potpisati.

- Informisao sam odmah resorno ministarstvo da nije uredu i da ministarstvo urgira i traži da ponovo izađe budžetska komisija i utvrdi pravo stanje – rekao je novi predsjednik Turističke zajednice KS.

Komentarisao je i navode da je on lažirao dokumente odjave Nermina Muzura iz TZ.

- Ne mogu ja falsifikovati neki dokument. Jedina mogućnost da se neko odjavi iz bilo koje firme i organizacije jeste da se pošalje odjava Poreskoj upravi. Muzur u tom momentu nije više radio u Turističkoj zajednici i mi smo samo poslali dokument u kojem se to navodi, da više nije na teretu – izjavio je Hubijar.

Prema njegovim riječima, lažne su i izjave Muzura koji je rekao da su telefoni i sva potrebna dokumentacija ostali u firmi, nakon njegove smjene.

- Ma sve lažu, nisu predali telefone. Tri telefona su falila – naglasio je Hubijar i dodao da je laž i da su predstavnici Turističke zajednice na početku koristili svoja privatna vozila u poslovne svrhe.

- Imali su službena vozila i koristili ih i pored toga su dobijali sredstva za prijevoz i za to ima dokaz - dodao je Midhat Hubijar.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.