open-navfaktor-logo
search
Poznati automafijaši
Izvještaj protiv četvorke: "Mercedes" ukrali u Sarajevu, rasparčali ga u garaži u Laktašima
Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a podnijela je Tužilaštvu BiH izvještaj protiv Želimir Knežević zvanog Žeka iz Banje Luke, Marka Trifkovića i Tomislava Petrovića sa Pala i Miroslava Milinkovića sa Sokoca.
06.06.2022. u 13:11
get url
text

Izvještajem se terete da su počinili krivično djelo organizovani kriminal, a u vezi sa krivičnim djelima teška krađa, prikrivanje i pranje novca.

Oni se sumnjiče da su navedena krivična djela počinila na način da su 21/22. februara 2021. godine ukrali automobil marke "mercedes GLE350D" u Sarajevu, koji su prevezli u garažu na području općine Laktaši, rastavili ga na dijelove, a sve sa ciljem prikirivanja izvršenog krivičnog djela i sticanja imovinske koristi.

Također, protiv Kneževića je Tužilaštvu BiH podnesena dopuna izvještaja zbog sumnje da je počinio krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krijumčarenjem i teškom krađom vozila marke "toyota Rav4" koje je 7. augusta 2021. godine ukradeno na području Sarajeva, a koji su u oktobru 2021. godine policajcu pronašli na poručju Laktaša.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.