open-navfaktor-logo
search
Izvršen uviđaj
Još jedna tragedija na cestama u BiH: Kod Orašja poginula dva mladića
U noći sa subote na nedjelju na cesti između Tolise i Boka, kod Orašja dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su poginula dvojica 23-godišnjaka iz Oštre Luke, Davor Delić i Antonio Kopić.
26.02.2023. u 18:07
get url
text

- Dana 26. februara oko 02,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu saobraćajne nezgode koja se dogodila na regionalnoj cesti R-464 na lokaciji Gradišta, u kojoj ima povrijeđenih osoba. Na mjesto događaja upućena je patrola saobraćajne policije PU Orašje koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da su u nezgodi učestvovali jedno lično i dva teretna vozila. U nezgodi su vozač i suvozač u ličnom vozilu smrtno stradali. Na mjestu događaja je izvršen uviđaj, te su poduzete druge mjere i radnje u skladu sa zakonom - stoji u izvještaju MUP-a Posavskog kantona. 

Foto: Radio Orašje

Prema tvrdnjama osoba bliskih dvojici mladića, oni su vozilom Mercedes dolazili iz pravca Orašja, dok su dva kamiona bez priključnih vozila dolazila iz pravca Gradačca. Mercedes je najprije ostvario kontakt s prvim kamionom, a nakon toga težak udar i s drugim, da bi oba vozila završila u jarku uz cestu. Ubrzo su na mjesto događaja stigli policija, Hitna pomoć iz DZ Orašje i vatrogasci. Kamioni su u vlasništvu firme Top Šped d.o.o. Gradačac. Sahrana dvojice mladića će biti obavljena sutra u 14 sati na mjesnom groblju u Oštroj Luci.

Od mladića su se oprostili iz njihovog lokalnog kluba NK 19. Srpanj Oštra Luka.

- Velika tuga je jutros pogodila našu Oštru Luku. Rano jutros smo primili vijest kako su u saobraćajnoj nesreći smrtno stradala dva naša mlada momka Antonio Kopić i Davor Delić. Porodicama stradalih, svim prijateljima ali i svim nama iz Oštre Luke iskreno saučešće - navodi se na FB stranici. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.