open-navfaktor-logo
search
Bit će predat Tužilaštvu
Kadić priznao ubistvo u Hadžićima, advokat će tražiti psihijatrijsko vještačenje
Timur Kadić (41) iz Sarajeva, koji se sumnjiči da je jučer kasno popodne na farmi u Ramićima u općini Hadžići nožem usmrtio 67-godišnjeg H. Buljubašića, tokom ispitivanja u policiji priznao je ubistvo.
01.04.2020. u 10:57
get url
text

Informaciju je potvrdio njegov advokat Omar Mehmedbašić, koji nam je kazao da će zatražiti njegovo psihijatrijsko vještačenje.

- Ja sam to i ranije predlagao kad je uhapšen zbog paljenja kladionice, kada se pravdao da je to uradio jer je kocka štetna - kazao je Mehmedbašić. 

Dodao je da se Kadić i ubijeni odranije nisu poznavali, te da se ne radi o nekom ranijem sukobu, već da je Kadić jednostavno "uzeo nož i krenuo negdje". 

Ubistvo se dogodilo jučer oko 17 sati na farmi pilića u Ramićima. Ubijeni je bio punac vlasnika pilićare, a i radio je na njoj kao čuvar. 

Po dolasku na farmu Kadić se sukobio sa ubijenim, kojem je, navodno, zario nož u vrat. On je brzo preminuo usljed krvarenja, a osumnjičeni je pokušao pobjeći u čemu je spriječen i zadržan do dolaska policije. 

Iako se spekulisalo o koristoljublju kao motivu, to se ipak još utvrđuje, kažu izvori iz istrage.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo najavljeno je da će uhapšeni tokom dana biti predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, koje će odlučivati o daljim mjerama koje će se protiv njega poduzimati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.