open-navfaktor-logo
search
Ponovo ispitan
Marko Čolić, osuđen za pokušaj ubistva novinara, tvrdi: Ne postoji nalogodavac napada
Banjalučanin Marko Čolić koji je pravosnažno osuđen na pet godina zatvora za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, izjavio je tužiocu da ne postoji nalogodavac počinjenog krivičnog djela zbog kojeg je osuđen.
28.06.2021. u 12:02
get url
text

On je ponovo saslušan u banjalučkom tužilaštvu u svojstvu svjedoka nakon što su pojedini mediji objavili da će Čolić otkriti ko su nalogodavci napada na Кovačevića, ako ga ne puste da kaznu nastavi izdržavati na zatvorskoj farmi.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, postupajući po službenoj dužnosti, preduzelo je zakonom propisane radnje, te je formiralo predmet i izvršilo provjere istinitosti navoda informacija objavljenih u sredstvima javnog informisanja.

- U svojstvu svjedoka Marko Čolić je saslušan od postupajućeg tužioca na okolnosti objavljenih informacija. U cijelosti je negirao objavljene informacije, te izjavio da ne postoji nalogodavac počinjenog krivičnog djela zbog kojeg je osuđen - saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva.

Uprava KPZ-a Tunjice u Banjoj Luci je krajem maja Čoliću odobrila da zatvorsku ćeliju zamijeni radom u poluotvorenom odjeljenju, odnosno u zatvorskoj farmi za uzgoj svinja i peradi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.