open-navfaktor-logo
search
Oštra poruka
Michelle Obama: Trump je pogrešan predsjednik za SAD, Biden će okončati haos
Bivša prva dama Michelle Obama rekla je na otvaranju virtualne konvencije Demokratske stranke da je Donald Trump "pogrešan predsjednik" za SAD i pozvala je Amerikance da izaberu Joea Bidena na izborima u novembru kako bi okončali haos koji je stvorilo Trumpovo predsjedništvo.
18.08.2020. u 08:51
get url
text

- Dopustite mi da budem iskrena i jasna koliko mogu. Donald Trump je pogrešan predsjednik za našu zemlju. Imao je više nego dovoljno vremena da dokaže da može raditi taj posao", kazala je ona.

Podsjetivši da "mrzi politiku", bivša čikaška odvjetnica rekla je da očekuje da njenu poruku neće čuti svi:

- Živimo u zemlji duboko podijeljenoj, a ja sam crna žena koja govori na demokratskoj konvenciji.

Obama je rekla da je odgovor Bidenov postojan i empatičan pristup problemima i pozvala je birače da učine sve što je potrebno kako bi osigurali da Trump ne pobijedi.

- Kad god u ovoj Bijeloj kući potražimo vodstvo ili utjehu ili bilo šta nalik na postojanost, umjesto toga dobijemo haos, podjelu i potpuni nedostatak empatije. Ako mislite da stvari ne mogu biti gore, vjerujte mi, mogu i bit će ako ne napravimo promjenu na ovim izborima. Ako imamo bilo kakvu nadu da ćemo okončati ovaj haos, moramo glasati za Joea Bidena kao da nam o tome ovise životi rekla je i dodala:

"Joe nije savršen. I on bi vam to prvi rekao. Ali nema savršenog kandidata, nema savršenog predsjednika. Njegova sposobnost učenja i rasta - nalazimo u tome takvu poniznost i zrelosti za kojom toliko mnogo nas trenutno žudi. Jer je Joe Biden čitav svoj život služio ovoj naciji, a da pritom nije izgubio iz vida ko je. Ali više od toga, nikad nije izgubio iz vida ko smo svi mi".

Obama, čiji je suprug Barack Obama bio predsjednik dok je Biden bio potpredsjednik od 2009. do 2017., predvodila je niz govornika, među kojima su bili i neki Trumpovi republikanci.

Biden će danas biti službeno nominiran za demokratskog izazivača Trumpa na izborima 3. novembra. Bidenov govor o prihvaćanju kandidature u četvrtak zaključit će četverodnevnu virtualnu konvenciju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.