open-navfaktor-logo
search
Sretan i čestit
Ministrica obrazovanja ZDK pravoslavni Božić čestitala svima, ne samo onima koji ga slave
Draženka Subašić, ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, uputila je pomalo čudnu čestitku za pravoslavni Božić.
04.01.2023. u 21:36
get url
text

Čestitka je, kako se navodi u dokumentu Ministarstva, upućena svim predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama ZDK i Univerziteta u Zenici (n/r direktora/rektora).

Znakovito je da u čestitki nije navedeno "za one koji ga slave", dakle ministrica Subašić pravoslavni Božić čestita svima. Također, zaželjela je sretan i čestit Božić, mada se "čestit" vezuje za čestitanje katoličkog Božića.

Kako god, čestitka ministrice Subašić glasi ovako:

- U ime Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona i u svoje lično ime upućujem najiskrenije čestitke za Božić svim učenicima, studentima, roditeljima, djeci i odgajateljima predškolskih ustanova, nastavnicima, profesorima, organima rukovođenja i upravljanja, stručnim saradnicima i ostalim radnicima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola Zeničko-dobojskog kantona i Univerziteta u Zenici.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Vam želi da ovaj veliki pravoslavni praznik provedete u vjeri i nadi u bolje sutra, u dobrom zdravlju, miru i sreći, u krugu vaših porodica, komšija i prijatelja.

Sretan i čestit Božić!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.