open-navfaktor-logo
search
Nastavlja se rasvjetljavanje
MUP KS o jučerašnjem incidentu u centru Sarajeva: Na autobus nije pucano iz vatrenog oružja
Nakon jučerašnjeg incidenta u centru Sarajeva gdje se sumnjalo da je na autobus pucano, zvanično se oglasilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo gdje su kazali da na autobus javnog gradskog prijevoza ipak nije pucano iz vatrenog oružja.
03.12.2022. u 18:03
get url
text

VEZANI TEKST - U centru Sarajeva oštećen autobus, navodno pucano na njega
 

- Izvršenim uviđajem kojeg su, po ovlaštenju dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo uz prisustvo stalnog sudskog vještaka balistike i mehanoskopije, prema preliminarnom nalazu utvrđeno je da oštećenja koja su nastala prethodnog dana na autobusu preduzeća "Centrotrans" d.d. Sarajevo nisu posljedica upotrebe vatrenog oružja.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za ovaj događaj, a tačan uzrok nastalih oštećenja će biti poznat nakon provedbe određene ekspertize od strane ovlaštenih sudskih vještaka - naveli su iz MUP-a KS.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.