open-navfaktor-logo
search
Pucano iz gasnog pištolja
MUP KS zvanično: Ništa ne ukazuje na to da je na meti bila kuća Muriza Memića
Policija Kantona Sarajevo danas je oko 14.45 sati zaprimila dojavu da je došlo do upotrebe oružja u ulici Igmanska cesta, na području općine Ilidža, počinilac je identifikovan, oduzeti su mu pištolj i municija, te je dobio prekršajnu prijavu.
30.07.2021. u 17:20
get url
text

Saopćeno je to iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

VEZANI TEKST - Pucnjava na Ilidži blizu kuće Muriza Memića, pucao budući mladoženja, niko nije povrijeđen

- Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su potvrdili navode prijave i pronašli nekoliko čahura, za koje prve informacije govore da su ispaljene iz gasnog oružja. Konstatovano je da nema povrijeđenih, niti materijalne štete.

Daljim radom na terenu policija je došla do saznanja o vozilu i licu koje se dovodi u vezu s ovim događajem, te se rasvjetljavaju sve okolnosti vezane za isti. Raspolažemo informacijama da se radilo o upotrebi oružja iz vozila čiji je vozač navodno krenuo u svatove - navodi Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS. 

Ističu da sva saznanja kojima policija raspolaže se provjeravaju i istražuju. 

- Ali nijedno, do sada, ne govori o tome da se radilo o upotrebi oružja s ciljem napada na kuću M.M. kako su to prenijeli pojedini mediji. Nakon što policijski službenici rasvijetle sve okolnosti vezane za ovaj događaj, javnost će biti obaviještena. To su informacije koje možemo dati u ovom trenutku - kazali su iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS. 

- Nastavljajući dalji rad na rasvjetljavanju ovog događaja policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su identifikovali lice koje je iz vozila upotrijebilo gasno oružje, te su isto prekršajno sankcionisali izdavanjem prekršajnog naloga. Radi se o S.B. nastanjenom na Ilidži – navodi glasnogovornik MUP-A KS Hadžiabdić.

Ističe da je uz izdatu potvrdu od počinioca oduzet gasni pištolj i 33 komada municije, te da je o svemu upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

- Tužilac je saopćio da u konkretnom događaju nema elemenata krivičnog djela, te je osoba sankcionisana zbog činjenja prekršaja iz člana 38. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije u Kantonu Sarajevo – zaključuje Hadžiabdić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.