open-navfaktor-logo
search
Munja-5 Amanos
MUP Turske pokrenuo veliku antiterorističku operaciju
Ministarstvo unutrašnjih poslova Turske je na južnoj planinskoj regiji Amanos uz učešće 1.448 pripadnika snaga sigurnosti pokrenulo veliku antiterorističku operaciju "Munja-5 Amanos".
12.08.2020. u 11:32
get url
text

U saopćenju MUP-a Turske navedeno je kako je, s ciljem neutralisanja terorista PKK iz regiona, pokrenuta operacija "Munja 5" na području turskog grada Hataya.

Ističe se da u operaciji učestvuju komandosi turske žandarmerije, specijalne jedinice žandarmerije (JOH), specijalne jedinice policije (POH), ukupno 1.448 pripadnika snaga sigurnosti.

U antiterorističkim operacijama pod nazivom "Munja" od jula je neutralisano 15 terorista, uništeno 30 skloništa te zaplijenjena velika količina naoružanja i municije.

U saopćenju se navodi da niz operacija "Munja" koje su pokrenute s ciljem neutralizacije terorističke prijetnje PKK-a unutar granica te zemlje, traju odlučno uz podršku turskog narodu.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Turske Suleyman Soylu je izjavio da je Turska jača nego ikada i da će pomoću antiterorističkih operacija odgovoriti onima koji joj pokušavaju naštetiti koristeći i podržavajući terorizam.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.