open-navfaktor-logo
search
Novi gazda
Musk iznio ideju: Hoće li dio korisnika morati plaćati Twitter?
Elon Musk odlučio je investirati 44 milijardi dolara u Twitter kako bi na svojoj omiljenoj društvenoj mreži omogućio potpunu slobodu govora. Ali ta sloboda govora, čini se, imat će svoju cijenu, ne samo za Muska, već i za korisnike.
04.05.2022. u 15:28
get url
text

Kako bi povećao prihode Twittera, budući vlasnik ove društvene mreže mogao bi početi s naplatom njenog korištenja, ali ne za sve.

- Twitter će uvijek biti besplatan za obične korisnike - napisao je Musk na toj mreži, ali je najavio kako će "poslovni korisnici i državne institucije možda morati plaćati malu naknadu za korištenje Twittera".

- Nekakvi prihodi bolji su od nikakvih - dodao je u drugom tvitu.

Usprkos velikom utjecaju i velikom broju korisnika (koji se ipak ne može usporediti s Facebookom, TikTokom, Instagramom), Twitter je većinu vremena do sada završio u minusu. Većinu prihoda firma ostvaruje od oglašavanja, a nedavno su predstavili i pretplatnički servis kao i mogućnost zarade od tvitova.

Te prihode sada će pokušati dodatno povećati uvođenjem naplate, ali postavlja se pitanje koliko bi tako mogli izgubiti korisnika.

Jer, ako plaćanje za spomenutu grupu korisnika bude obavezno, dio njih sigurno će "dići sidro" s ove mreže.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.