open-navfaktor-logo
search
Djeca sve gledala
Muškarac pomogao patkama da pređu cestu, nekoliko sekundi poslije poginuo je
Muškarca iz Kalifornije pregazio je automobil nakon njegovog herojskog čina - pomagao je porodici pataka preći cestu.
23.05.2023. u 08:59
get url
text

Muškarac je parkirao automobil pokraj ceste kako bi preveo mamu patku i njene pačiće preko križanja Park Drivea i Stanford Ranch Bouvelara u Rocklinu u Kaliforniji, javlja Daily Mail.

Zatim se dogodila tragedija - udario ga je automobil koji je vozila 17-godišnjakinja. Poginuo je, a njegova bespomoćna djeca su sve gledala iz parkiranog automobila.

Herojski čin ovog oca snimio je 12-godišnji Willian Wimsatt iz drugog automobila i snimak objavila KCRA televizija.

- Izašao je iz automobila i tjerao patke preko ceste. Svi su mu pljeskali. Pomogao im je da se popnu s ceste na trotoar, pačići su imali malo problema - ispričao je dječak koji je sve snimio.

No samo nekoliko trenutaka kasnije, dojurio je automobil i pregazio čovjeka.

- Sjećam se zvuka, a zatim sam vidio kako leti iznad križanja. Njegove cipele su bile tačno ispred našeg automobila. On je bio jedini koji je izašao iz automobila i pomogao pačićima. Vjerovatno je bio najljubaznija osoba na cijelom ovom području. Nije fer - ispričao je 12-godišnji William.

Nakon nesreće, iz automobila je izašla Williamova mama kako bi utješila djecu poginulog muškarca. Oni su sjedili u parkiranom automobilu i vidjeli cijelu nesreću.

- Djeca su govorila kako je to slatko i lijepo od njega, a onda ga je odjednom udario automobil - ispričala je jedna svjedokinja događaja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.