open-navfaktor-logo
search
Florida
Muškarac pronađen mrtav, sumnja se da ga je usmrtio aligator u jezeru na golf terenu
Muškarac je poginuo tražeći frizbi u jezeru koje se nalazi na terenu za takozvani disk golf, na kojem stoji i upozorenje posjetiocima da se čuvaju aligatora, saopćila je u utorak policija na Floridi.
01.06.2022. u 18:17
get url
text
Jezero Taylor

Osim da je u incidentu učestvovao aligator, Policijska uprava Largo nije navela druge detalje, piše Washington Post.

Riječ je o jezeru Taylor koje je dio parka John S. Taylor u Largu, predgrađu grada Sankt Peterburga.

Čovjek koji je poginuo imao je 47 godina, objavila je Komisija za očuvanje ribe i divljih životinja Floride. Naveli su da je angažiran specijalista kako bi uklonio aligatora iz jezera i da će se "uložiti napori da se utvrdi je li on bio umiješan u ovu situaciju".

Na web stranici parka stoji da posjetitelji mogu "otkriti sport disk golfa na terenu smještenom u prirodnim ljepotama ovog parka". Staza je postavljena uz jezero, uz koje su postavljene oznake za zabranjeno kupanje.

Ljudi koji posjećuju ove terene rekli su da nije neuobičajeno da neko traži izgubljene diskove koji se mogu prodati za nekoliko dolara.

- Ponekad iz jezera izvuku 40 diskova. Možete ih prodati za pet dolara po komadu, a možete ih prodati za 10 dolara po komadu, ovisno o kvaliteti - rekao je Ken Hostnik (56) za Tampa Bay Times.

Disk golf se igra slično golfu, ali umjesto da koriste loptu i palice za ljuljanje, igrači bacaju leteće diskove.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.