open-navfaktor-logo
search
UIO BiH
Na području Hadžića i Goražda zaplijenjenje cigarete vrijedne oko 55.000 KM
Uprava za indirektno oporezivanje BiH, je u saradnji sa MUP-om KS i MUP-om BPK zaplijenila preko 11.000 kutija cigareta bez akciznih markica
13.05.2019. u 11:36
get url
text

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH oduzeli su veću količinu cigareta na području Kantona Sarajevo i Bosanskopodrinjskog kantona. 

Ovlaštene osobe UIO BiH, Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Sarajevo uz asistenciju MUP-a Kantona Sarajevo, na magistralnom putu M-17 u mjestu Raštelica u općini Hadžići, prilikom provođenja mjera i radnji iz svoje nadležnosti kontrolisali su teretno vozilo "VW caddy".

- Pregledom predmetnog vozila, u tovarnom djelu, uočeni su kartonski paketi, u kojima su se prema izjavi vozača nalazile cigarete bez akciznih markica UIO BiH - navodi se u saopćenju ove Uprave.

Na osnovu naredbe Suda BiH obavljen je pretres vozila, kojom prilikom je u njemu pronađeno i oduzeto 4.600 kutija cigareta raznih robnih marki, čija tržišna vrijednost je oko 23.000 KM.

Ovlaštene službene osobe UIO BiH, Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Sarajevo i MUP-a BPK, na osnovu prikupljenih operativnih informacija na poručju općine Goražde su od fizičke osobe zaplijenili 6.501 kutija cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicam UIO BiH.

- Navedena osoba nije posjedovala dokumentaciju o porijeklu cigareta. Tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 32.500 KM - kazali su iz UIO BiH.

Protiv njih će biti podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH zbog sumnje da su počinili krivično djelo  nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.