open-navfaktor-logo
search
Iz Općine obećali pomoć
Na Soukbunaru izgorjela kuća u kojoj živi majka sa sedmero djece
Požar u kojem je izgorio krov i sprat porodične kuće dogodio se rano jutros u sarajevskom naselju Soukbunar, potvrđeno je iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo (PVBKS).
02.11.2021. u 12:50
get url
text

Požar je vatrogascima prijavljen u 4.05 sati, nakon čega su ekipe vrlo brzo izašle na mjesto događaja.

Požar je potpuno ugašen oko 8 sati jutros. U gašenju je učestvovalo osam vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila, kažu iz PVB-a KS.

Povrijeđenih nije bilo, dok je na klući nastupila velika materijalna šteta.

Prema informacijama iz Općine Centar, u kući koju je zahvatio požar živi Nizaheta Imamović sa sedmero djece.

 

Mjesto požara danas su obišli općinski načelnik Srđan Mandić, te predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo i dopredsjedavajuća Ira Adilagić.

– Najvažnije je da nije bilo ljudskih žrtava. Mi kao Općina imamo zakonsku mogućnost da ovoj višečlanoj porodici plaćamo smještaj narednih šest mjeseci, tako da će oni, posebno tokom zimskih mjeseci, imati krov nad glavom. U tom periodu ćemo finansirati obnovu kuće kako bi samohrana majka sa djecom imala krov nad glavom - kazao je Mandić.

Đozo je rekao da su došli na mjesto događaja odmah po dojavi građana i komšija da je izgorjela porodična kuća u kojoj stanuje majka sa sedmero djece.

- Odmah smo osigurali pakete sa hranom, a razmotrit ćemo na koje još načine Općina može pomoći u smještaju i sanaciji objekta. Zahvalio bih se na brzoj intervenciji pripadnika Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo pa se požar nije proširio na okolne stambene objekte - istakao je Đozo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.