open-navfaktor-logo
search
Akcija UIO
Najveća zapljena cigareta u ovoj godini: Bile skrivene u kamionu koji je u BiH uvozio radnu opremu
Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine, u operativnoj akciji "Strijelac, na Graničnom prijelazu Rača oduzeli su 51.500 pakovanja cigareta u vrijednosti od 309.000 KM.
11.12.2022. u 11:18
get url
text
Zapljena cigareta
Zapljena cigareta

Kako je saopćeno iz UIOBiH, ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog cantra Tuzla su na ovom graničnom prijelazi detaljno pregledali jedan kamion na osnovu operativnih aktivnosti.

- U pošiljci koja je ulazila u carinsko područje Bosne i Hercegovine bila je deklarisana radna oprema kao roba koja se uvozi BiH. Detaljnim pretresom vozila pronađena je skrivena i krijumčarena veća količina neprijavljenih i neobilježenih akciznih proizvoda. Radilo se o 51.500 pakovanja cigareta (Regina, Manchester, Corset, FM, Trocadero), čija se ukupna tržišna vrijednost procjenjuje na iznos od 309.000 KM. Aktivnosti na terenu provedene su u skladu sa instrukcijama i uputama Tužilaštva BiH i naredbom Suda BiH - navedeno je u saopćenju, uz napomenu da se radi o najvećoj zapljeni cigareta u 2022. godini.

Dodaju da će protiv osumnjičene osobe biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Zapljena cigareta

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.