open-navfaktor-logo
search
Čajniče
Nakon policijske potjere, uhapšen zbog krijumčarenja migranata
Pripadnici Granične policije BiH jučer su uhapsili 43-godišnjeg bh. državljanina A. Š., nakon što je otkriven u krijumčarenju šest osoba afroazijskog porijekla koje su nezakonito ušle na teritorij BiH iz pravca Crne Gore.
17.08.2023. u 12:08
get url
text

Krijumčarenje je spriječeno u mjestu Međurječje na području Čajniča i to nakon policijske potjere za vozilom "toyota", bh. nacionalnih oznaka, budući da se vozač prethodno oglušio na naredbe policijskih službenika da zaustavi vozilo.

Vozilo je sustignuto i u njemu je zatečeno šest stranih državljana koji nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u upitnicima za migrante su izjavili da dolaze iz Pakistana. 

O događaju su obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim je naredbama vozač A. Š. uhapšen i ispitan u svojstvu  osumnjičenog, dok su vozilo i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti.

Strani državljani su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba bit će dostavljen Tužilaštvu BiH u redovnoj proceduri, saopćeno je iz Granične policije BiH.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.