open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo u Banjoj Luci
Napao djevojku, pa prijetio građanima koji su ga prijavili: Predložen pritvor nasilniku iz Banje Luke
Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci predložilo je pritvor Dejanu Tatiću (22) iz ovog grada, osumnjičenom za krivično djelo nasilje u porodici, u stjecaju sa krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti, kao i neovlaštenom proizvodnjom i prometom droga.
07.07.2022. u 14:03
get url
text

Osumnjičeni je 4. jula ove godine počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici na štetu djevojke T. V. sa kojom je u emotivnoj vezi, a sutradan u ulici Branka Popovića u Banoj Luci prijetio je B. R. iz ovog grada.

Iz tužilaštva se navodi da mu se također stavlja na teret da je, za sada u neutvrđenom vremenskom periodu, radi prodaje držao veću količinu ekstazija.

- Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će počiniti krivično djelo kojim prijeti - saopćeno je iz tužilaštva.

Stanari u ulici Branka Popovića u Banjoj Luci gdje se desio napad uputili su danas apel, tvrdeći da su u opasnosti i da im je ugrožena sigurnost, nakon što su slučaj prijavili policiji.

Istakli su da sumnjaju da je nasilni Banjalučanin spreman "uraditi sve kako bi se osvetio komšijama koji su kao savjesni građani spriječili započeti fizički napad na ženu koji se desio na dječijem igralištu u u ulici Branka Popovića u prisustvu velikog broja djece i roditelja".

- Tatić je fizički nasrnuo na nama nepoznatu ženu i udarcem u glavu je oborio na zemlju i nastavio sa napadom. Nekoliko roditelja su pokušali spriječiti napad, pozvali su policiju, te je on odveden - naveli su.

Tvrde da je sutradan, nakon što je pušten iz pritvora, došao na dječije igralište i u obližnji kafić, tražeći one koji su ga spriječili u napadu i izjavio da će se osvetiti.

- Na isto igralište sljedeći dan je došla i žena koja se predstavila kao njegova tetka, koja nas je molila da nešto preduzmemo jer oni, kao njegova porodica ne mogu da utječu na njega, i upozoravala nas je da on pokušava da nabavi oružje kojim bi citiramo: "da ubije dijete" - naveli su stanari u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.