open-navfaktor-logo
search
Zamijenit će Galijaševića
Nermin Mandra novi predsjednik Kantonalnog odbora SDA ZDK, izabrani i potpredsjednici
Nermin Mandra novi je predsjednik Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Zeničko-dobojskog kantona. On je danas izabran na tu dužnost, na kojoj će zamijeniti Miralema Galijaševića.
02.03.2024. u 12:36
get url
text
Nermin Mandra
Nermin Mandra

Kantonalni odbor izabrao je i Selvedinu Sarajlić Spahić iz Zenice, Aliju Ogrića iz Tešnja i Vedada Jusića iz Breze za potpredsjednike KO SDA ZDK, javlja Zenicablog

Nermin Mandra, državni zastupnik i bivši načelnik Kaknja, rođen je 17. decembra 1969. godine u Kaknju. Mašinsku tehničku školu je završio u rodnom gradu, a mašinski fakultet u Sarajevu. Član Stranke demokratske akcije je od njenog osnivanja. Početkom rata je bio dobrovoljac Armije BiH.

U Javnom preduzeću "Radio Kakanj" je do 2001. radio kao direktor i urednik. Potom je tri godine radio u Termoelektrani "Kakanj". Na poziciju ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Zeničko-dobojskom kantonu imenovan je 2003. godine. Tu se zadržao dva mandata. Za načelnika Kaknja izabran je 2012. Na narednim lokalnim izborima je ponovo izabran za načelnika, ali je na pola drugog mandata izabran za zastupnika u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine. Na izborima 2022. ponovo je izabran za državnog zastupnika.

SDA je u Zeničko-dobojskom kantonu na vlasti s blokom stranaka i nezavisnih zastupnika koji su izabrali Vladu, na čijem čelu je Nezir Pivić (SDA). Ono što je sigurno je da će Mandrin dolazak na čelo kantonalne SDA donijeti novu energiju i način rada u ovoj stranci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.