open-navfaktor-logo
search
Cleveland
Novi pokolj u Americi: Komšije ga zamolile da prestane s pucnjavom, a onda ih pobio
Pet osoba, uključujući osmogodišnje dijete, ubijeno je u pucnjavi u porodičnoj kući u Clevelandu, u Teksasu, izvijestio je danas ABC, pozivajući se na lokalnu policiju i vlasti.
29.04.2023. u 17:24
get url
text

Pucnjava se dogodila u petak kasno navečer i policija još uvijek traga za osumnjičenim. Radi se o naoružanom Meksikancu koji je u bijegu i koji je bio pod utjecajem alkohola. Ured šerifa okruga San Jacinto primio je oko ponoći dojavu o nasilju u domu u Clevelandu, a kad su policajci stigli, pronašli su pet žrtava s prostrjelnim ranama.

Policija nije otkrila identitet žrtava ni u kakvoj su vezi s osumnjičenikom, ali je potvrdila da su iz Hondurasa.

Četiri osobe su pronađene mrtve na mjestu zločina, a peta osoba je preminula na putu za bolnicu. Najmlađa ubijena osoba je osmogodišnje dijete. Ispod tijela dviju ženskih žrtava su pronađena dva preživjela djeteta.

Kako navodi Daily Mail, komšije su zamolile osobu koja je pucala u svom dvorištu, da prestane sa korištenjem oružja kako bi mogli uspavati djecu. On je na zamolbu odgovorio pucnjavom, tako što je ubio pet osoba. Policija je rekla kako postoji sumnja da je počinitelj već napustio državu.

Navodi se kako je za njim raspisana potjernica. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.