open-navfaktor-logo
search
Policija na terenu
Objavljen i snimak: Pucnjava u tržnom centru u Skoplju, ranjena dva muškarca, navodno i bili mete
Dvije osobe su povrijeđene u pucnjavi u tržnom centru East Gate u Skoplju, prema prvim informacijama MUP-a.
24.10.2023. u 18:43
get url
text
Pucnjava u tržnom centru u Skoplju
Pucnjava u tržnom centru u Skoplju

Iz ovog trgovačkog centra je saopćeno da je pucano na dvije osobe koje su povrijeđene i prebačene u bolnicu. Na lice mjesta su upućene policijske ekipe i preduzimaju se mjere na rasvjetljavanju slučaja, saopćeno je iz Ministarstva.

Prema prvim informacijama, jedna od osoba ima teže povrede i prebačena je u Klinički centar "Majka Tereza", dok je druga povrijeđena u bolnici "Sv. Naum Ohridski", piše Kurir.mk.

Ovaj portal je objavio i snimak navodeći da se na snimku vidi kako dvojica, sada povrijeđenih, napuštaju teretanu i kreću prema najbližem izlazu i stepenicama, a potom osoba sa slušalicama i crnim šeširom prilazi s leđa, zatim puca u njih i bježi.

- Dva pacijenta su primljena u bolnicu, to su dva muškarca. Kod nas je zadržan jedan pacijent, koji je zbog težine povreda odmah prebačen u operacionu salu. Ovaj pacijent je trenutno na operaciji. On je u teškom stanju i radi mu se operacija zbog povreda u stomaku i grudnoj šupljini. Drugi je upućen na Kliniku za torakalnu hirurgiju. Oba pacijenta su imala prostrijelne rane - izjavio je danas direktor Klinike za hirurške bolesti "Sveti Naum Ohridski" u Skoplju Ljuben Arsenkov.

Neki od medija nezvanično prenose da je pucano na Radeta Trajkovskog Šteklija i još jednu osobu. Na njega je pucano na istom mjestu 25. augusta ove godine, ali nije pogođen. Potom su maskirane osobe koje su pucale iz vozila marke "audi" stranih registarskih oznaka pobjegle sa lica mjesta, a vozilo je zapaljeno u blizini jezera Treska prema Grčecu. Štekli je bio povezan i sa istragom ubistva mladog fudbalera Martina Januševa. Nakon prvobitnih sumnji, za Trajkovskog nisu pronađeni dokazi u istrazi ubistva i on nije optužen.

Štekli je, navode lokalni mediji, uhapšen u Grčkoj 2011. godine pod sumnjom da je namještao fudbalske utakmice u Italiji. Trajkovski je potom izručen Italiji, gde je također bilo suđenje za veliki slučaj namještanja utakmica u italijanskom fudbalu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.