open-navfaktor-logo
search
Donesena presuda
Objavljen snimak: Ušao u banku sa kanisterom benzina i zapalio je dok su radnici bili unutra
Muškarac je identificiran kao Ahmad Mohammed, a na snimku se vidi kako prilazi šalteru, a zatim razgovara sa uposlenikom te odvrće poklopac na kanisteru
23.09.2019. u 10:12
get url
text
Muškarac zapalio banku u Hullu
Muškarac zapalio banku u Hullu

Nadzornom kamerom je zabilježen trenutak u kojem je muškarac, naoružan sjekirom za meso i kanisterom benzina, ušao u banku Santander u Hullu (Engleska) kako bi je zapalio.

Muškarac je identificiran kao Ahmad Mohammed, a na snimku se vidi kako prilazi šalteru, a zatim razgovara sa uposlenikom te odvrće poklopac na kanisteru. Zatim posipa pod benzinom, pali vatru i bježi iz banke.

Policija ga je ubrzo uhvatila, a prošle sedmice se pojavio pred sudom u Hullu, gdje je i prikazan priloženi snimak, ali i onaj na kojem je sličan požar pokušao izazvati u obližnjoj banci, prenosi Daily Mail.

Iako se nije pojavio na sudu, Mohammed je proglašen krivim za pokušaj pljačke, podmetanje s namjerom da ugrozi život te tri tačke posjedovanja oštrog predmeta i urote.

Mohammed je zadržan u bolnici Stockton Hall, u blizini Yorka. Sudija Paul Watson je rekao da je Mohammed "vrlo mentalno bolestan", dodajući da će "vjerovatno biti pritvoren u sigurnu bolnicu još dugo vremena".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.