open-navfaktor-logo
search
Za Hurgadu
Od maja prvi put direktni letovi iz BiH u Egipat
Bosanci i Hercegovci će prvi put, od početka maja, moći iz naše zemlje putovati direktnim letovima u Arapsku Republiku Egipat. 
29.04.2022. u 10:20
get url
text

Aviokompanija Air Cairo uspostavlja redovne direktne letove između Sarajeva i Hurgade, i Banje Luke i Hurgade. Letovi, jednom sedmično, iz Sarajeva počinju 6. maja, a iz Banje Luke 20. maja. U toku sezone, bit će uveden još jedan let, što će omogućiti putnicima da biraju da li da otputuju na 7, 10, 11 ili 14 dana. 

- S ciljem da državljani Bosne i Hercegovine uživaju u putovanju, omogućili smo svim putnicima, koji u narednom periodu, preko turističkih agencija, budu putovali kompanijom Air Cairo , u grupi od 10 i više osoba, da vize uzimaju direktno po dolasku u Egipat po cijeni od 25 dolara. Za ulazak u zemlju, potrebno je imati dvije doze bilo koje vakcine, ili negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, ili antigen test, ne stariji od 24 sata – saopćeno je iz Ambasade Arapske Republike Egipat u Sarajevu. 

Državljani Bosne i Hercegovine će za nešto manje od tri sata stići u Hurgadu, biser egipatske obale na Crvenom moru. Njena idealna pozicija nudi mogućnost raznovrsnih izleta kao što su pustinjski safari sa posjetom beduinskom selu, ronjenje u kristalno čistoj vodi, krstarenje Nilom. 

- Fascinantna historija Egipat čini jednom od najvažnijih zemalja na svijetu koju treba posjetiti. Zapravo, Egipat se smatra najstarijom turističkom destinacijom na svijetu koju su posjećivali ljudi svih kasnijih civilizacija. Hramovi i piramide, priče o faraonima i kraljicama, oduševljavaju i plijene maštu putnika već hiljadama godina. Zato, oni koji žele doživjeti drevni Egipat, između ostalog, mogu posjetiti veličanstvene piramide u Gizi, spektakularnu dolinu kraljeva u Luxoru, planinu Sinaj koja se spominje u Bibliji, Tori i Kur’anu, kao mjesto gdje je prorok Mojsije (Božiji poslanik Musa) primio ploče s deset zapovjedi. Uz to, Egipćani slove za veoma gostoprimljive ljude, zbog čega, svi koji posjete ovu zemlju, vraćaju se sa nezaboravnim iskustvima - dodali su iz Ambasade.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.