open-navfaktor-logo
search
Prodaja još na čekanju
Odbor povjerilaca Hidrogradnje: Strani investitor dobio još nekoliko dana da uplati 88 miliona KM
Potencijalni kupac Hidrogradnje, nekadašnjeg regionalnog građevinskog giganta, do 20. februara, kada je istekao dvomjesečni rok, nije uplatio 88 miliona KM, potvrđeno nam je u u ovoj kompaniji koja je u stečaju. 
22.02.2023. u 10:44
get url
text

VEZANI TEKST - Stečajni upravnik Hidrogradnje: Strani investitor želi kupiti firmu, mora uplatiti 88 miliona KM do 20. februara

- Inostrani kupac, švicarsko-hrvatska kombinacija, tražio je još neko vrijeme da zatvori finansijsku konstrukciju kupovine. Odbor povjerilaca Hidrogradnje odlučio je na jučerašnjoj sjednici da im se rok produži za još nekoliko dana - kazao je za Faktor Zijad Fazlagić, stečajni upravnik Hidrogradnje.

Uprkos tome, Fazlagić je optimista kada je u pitanju realizacija ovog posla.

- Moja procjena je da će se posao na kraju završiti. Oni su već potrošili nekoliko stotina hiljada KM. Osim uplate novca, kupac ima za obavezu zadržati kontinuitet poslovanja, radnike... Mislim da radi na tome, a sve bi moglo biti poznato već naredne sedmice - istakao je Fazlagić. 

Podsjetimo, ovaj inostrani investitor je u decembru prošle godine na ime obaveznog osiguranja uplatio Hidrogradnji novčani iznis nešto veći od 200.000 KM.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.