open-navfaktor-logo
search
Izletište Zelenkovac
Oglasila se policija o požaru kod Mrkonjić Grada: Utvrđeno da se radi o krivičnom djelu, traga se za počiniocem
Policijska uprava iz Mrkonjić Grada radi na identifikovanju počinioca krivičnog djela paljevina, a u vezi sa požarom koji je sinoć oko ponoći izbio na bungalovu u privatnom vlasništvu, na izletištu Zelenkovac kod Mrkonjić Grada.
25.09.2023. u 14:33
get url
text

Policija je saopćila da su o požaru obaviješteni sinoć oko ponoći, da je odmah angažovano Vatrogasno društvo Mrkonjić Grad čiji su pripadnici lokalizovali požar, te da nije bilo povrijeđenih.

Uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka obavljen je uviđaj, zajedno sa inspektorom za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara.

- O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je tužilac koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu paljevina. U toku je rad na identifikovanju počinioca navedenog krivičnog djela - saopćeno je iz policije.

U velikom požaru u poznatom izletištu Zelenkovac izgorio je jedan od najstarijih bungalova u Еko zoni, kao i ostava sa umjetničkim slikama i dio arhiva, objavio je danas na svom Facebook profilu Borislav Janković, poznatiji kao Boro Zelenkovac.

Dodao je da je bungalov bio u zajedničkom korištenju sa porodicom Kosić, kojima je izrazio žaljenje i obećanje da će sagraditi novi objekat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.