open-navfaktor-logo
search
Majka uposlenica
Općinski sud u Ljubuškom zatražio izuzeće iz predmeta protiv Denisa Buntića
Općinski sud u Ljubuškom zatražio je od Kantonalnog suda u Širokom Brijegu izuzeće u predmetu protiv Denisa Buntića.
27.09.2023. u 14:32
get url
text

Općinski sud u Ljubuškom tokom jučerašnjeg dana putem faksa zaprimio je žalbu nadležnog Tužilaštva na Rješenje o određivanju mjera zabrane iz predmeta protiv Buntića od 23. septembra.

- S obzirom na medijsku eksponiranost, te činjenicu da je majka osumnjičenika D. B. dugogodišnja uposlenica ovoga suda, kako bi se izbjegla svaka, makar neopravdana sumnja u objektivnost rada ove institucije, Izvanraspravno vijeće ovoga suda podnijelo je prijedlog Kantonalnom sudu Široki Brijeg za određivanje (delegaciju) drugog stvarno nadležnog suda u ovom predmetu - potvrđeno je za Fenu iz Općinskog suda u Ljubuškom.

VEZANI TEKST - Supruga hrvatskog reprezentativca snimila kako je zlostavlja: K****tino, sad ćeš vidjeti šta ću ti učiniti od života

Naime, bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca Denisa Buntića supruga je optužila da ju je pretukao, a nakon što ga je policija uhapsila, sud ga je pustio na slobodu uz mjeru zabrane približavanja žrtvi.

Tužilaštvo smatra da bi Buntić na slobodi mogao utjecati na svjedoke, ometati krivični postupak, ali i ponoviti krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.