open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno iz MUP-a RS-a
Osuđeni pedofil iz Kaknja lociran u Zagrebu, da li će ga Hrvatska izručiti BiH?
Ivica Mišković koji je pobjegao 7. novembra nakon izricanja presude u Osnovnom sudu Banja Luka, lociran je u Hrvatskoj, potvrđeno nam je u MUP-u RS-a. Kako saznajemo, Mišković je lociran u Zagrebu.
20.11.2023. u 16:35
get url
text
Ivica Mišković, osuđeni pedofil, Kakanj
Ivica Mišković, osuđeni pedofil, Kakanj

VEZANI TEKST - Osuđenik za obljubu devetogodišnje djevojčice udario sudsku policajku pa pobjegao kroz prozor suda u Banjoj Luci

- U saradnji sa kolegama iz Hvatske lociran je u Hrvatskoj o čemu su obavještene nadležne institucije u RS, a koje će dalje preduzimati mjere u skladu sa međunarodnim sporazumima jer se radi o osobi koja je hrvatski državljanin -  kazala nam je portparolka MUP-a RS Mirna Miljanović.

Mišković je 7. novembra oko 14.30 sati pobjegao kroz prozor Osnovnog suda Banjaluka nakon što mu je izrečena presuda na četiri godine zatvora za obljubu djeteta mlađeg od 15 godina.

Nakon objave presude odveden je u sobu za zadržavanje, a potom pobjegao kroz prozor.  U bjekstvu ga je pokušala zaustaviti sudska policajka, koju je udario.  Odmah su na noge dignuti brojni pripadnici Sudske policije RS kao i MUP-a RS. Zbog ovog slučaja suspendovana su dvojica sudskih policajaca. 

Nakon raspisivanja međunarodne potjernice za Miškovićem u martu prošle godine, Interpol Zagreb dostavio je obavještenje da hrvatski državljanin, prema Ustavu Republike Hrvatske, ne može biti izručen drugoj državi, osim kad se mora izvršiti odluka o izručenju ili predaji, donesena u skladu s međunarodnim ugovorom ili pravnom stečevinom EU, te da su o međunarodnoj potjernici obavijestili Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske.

Istaknuto je da je ukoliko se želi inicirati ustupanje krivičnog gonjenja ili preuzimanje eventualnog postupka izručenja, neophodno da nadležni pravosudni organ iz BiH stupi u kontakt sa Ministarstvom prvosuđa i uprave Republike Hrvatske.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.