open-navfaktor-logo
search
Kim Jo Jong
Ova žena bi trebala zamijeniti Kim Jong Una: Nazivaju je nuklearnom prijetnjom Americi
Nakon ponovnih priča da je Kim Jong Un u komi, sve su jače spekulacije da bi njegovo mjesto mogla da zauzme njegova sestra Kim Jo Jong.
25.08.2020. u 20:13
get url
text

Ona predstavlja nuklearnu prijetnju Americi.

Iako su po mišljenju mnogih ove priče prenapuhane, stručnjaci smatraju da je ona spremna da preuzme kompletnu vlast. Tačan datum rođenja Kim Jo Jong nije poznat, ali se vjeruje da ima tridesetak godina, pišu Nezavisne.

Detalji njenog odrastanja nisu dostupni, a studirala je u Bernu kao i njen stariji brat. U njihovom odgajanju su veliku ulogu imali tetka i stric.

U javnosti je predstavljena kao jedan od glavnih propagandista Sjeverne Koreje, ali je stavila i ljudski lik na režim koji je prethodno Trampova administracija pokušavala da ospori.

Ona je uspostavila diplomatske temelje za prvi susret jednog sjevernokorejskog lidera, njenog brata, sa predsjednikom Amerike.

U medijima je nazivaju i sjeverokorejskom Ivankom Tramp.

Južnokorejski zvaničnici opisivali su je kao "veoma smirenu" i ženu koja "govori malo, ali tačno i direktno", kao i da veoma podsjeća na oca i brata.

Nakon što su se jednog dana na granici sa Sjevernom Korejom pojavili propagandni baloni, leci i drugi materijali protiv vođstva Pjongjanga, veoma su je naljutili.

Ona je ovaj čin ocijenila kao kršenje sporazuma između Sjeverne i Južne Koreje koji je postignut nakon njenog historijskog putovanja, zbog čega je naredila da se digne u vazduh zgrada koja je služila za razgovore dvije Koreje.

Zgrada je u potpunosti uništena iako nije bilo žrtava, a naredbom je Kim željela da natjera Muna, kako je kazala, da "skupo plati za svoje zločine".

Zbog toga je proglašena okrutnom i svirepom ženom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.