open-navfaktor-logo
search
Pomogla ubicama
Ovo je 22-godišnja Brčanka osumnjičena za učešće u ubistvu Eskobara
Sarajevska poliocija sinoć je u Studentskom domu Bjelave uhapsila 22- godišnju djevojku, osumnjičenu za pomaganje u teškom ubistvu Ranka Radoševića Eskobara, koji je likvidiran u Beogradu 9. marta.
15.03.2023. u 15:51
get url
text

Nezvanično je potvrđeno da je riječ o Azri Šabanović, studentici master studija Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, porijeklom iz Brčkog. 

VEZANI TEKST - U Studentskom domu na Bjelavama uhapšena osumnjičena za učešće u ubistvu Eskobara

Osim nje, na području Bosne i Hercegovine traga se i za Markom Pjanovićem, također iz Brčkog, a za kojim je raspisana Interpolova potjernica.

On je, kako smo to ranije objavili, navodno primijećen u Bijeljini. 

Radošević je ubijen dok je u kafiću na benzinskoj pumpi pio kafu. Kamere su snimile dvojicu napadača koji obučeni u crno, sa kapuljačama na glavama i hirurškim maskama ulaze u kafić u kom je u tom trenutku bilo najmanje 20 ljudi. Jedan od napadača je, navodno, u Radoševića ispalio pet hitaca, a nakon što je pao, vratio se i "ovjerio" ga sa još dva.

Uhapšena Šabanović se, prema pisanju srbijanskog Telegrafa sumnjiči da je u Kraljevu ukrala "golf 4" kojim su se Luka V. (35) i Stefan Z. (28) dovezli do pompe, a nakon ubistva pobjegli.

Prema informacijama Telegrafa, Šabanović je bila ta koja je kontaktirala Radoševića kako bi bili sigurni da će doći da proba vozilo koje su navodno prodavali.

- Gotovo istu ulogu imala je i maloljetnica koja je uhapšena u subotu. Sumnja se da je mobilnim telefonom zvala Eskobara. Policija je presrela čak 13 poruka koje su sa njim razmijenili. Inače, u ubistvu Radoševića učestvovalo je pet osoba. U ponedjeljak je potjernica raspisana za još jednim državljaninom Bosne i Hercegovine. Radi se o grupi koja je po svemu sudeći dugo pripremala logistiku za likvidaciju. Međutim, ono što za sada nije poznato jeste ko je naručio ubistvo Radoševića - rekao je sagovornik Telegrafa.

Uhapšena bi nakon krim-obrade trebala biti predata Tužilaštvu BiH, koje će odlučiti o daljim mjerama protiv nje. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.