open-navfaktor-logo
search
Izbor Faktora
Ovo je najbolji tim 4. kola Premijer lige BiH u fudbalu
Ni nakon nekompletnog 4. kola Premijer lige BiH (odgođen meč Olimpik - Sarajevo), neke stvari se nisu promijenile.
17.08.2020. u 20:48
get url
text

VEZANI TEKST - Najbolji tim 3. kola PLBiH: Nezaustavljivi Alen Jurilj i Mustafa Mujezinović

Željezničar je zadržao stopostotan učinak i nakon gostovanja kod Slobode na Tušnju, a prvotimac Plavih Mustafa Mujezinović nastavio je golgeterski niz i stigao je do četvrtog gola u četiri kola. 

Borac je u derbiju kola bio bolji od Zrinjskog, a Radnik i Široki Brijeg podijelili su bodove u Bijeljini u historijskoj utakmici za domaće (prvi put igrali na domaćem terenu igrali sa upaljenim reflektorima).

Sportska redakcija portala Faktor izabrala je najbolji tim 4. kola:

Bojan PAVLOVIĆ, Marko KUJUNDŽIĆ, Almedin ZILKIĆ (FK Borac) - Banjalučani su u derbiju kola na Gradskom stadionu savladali Zrinjski sa 1:0. Trenutak odluke dogodio se u petoj minuti, kada je pogodio Stojan Vranješ.

Ipak, najveće zasluge za trijumf pripadaju Zilkiću, koji je "probio" lijevu stranu i sjajno asistirao kapitenu Borca. Banjalučani nisu dominirali protiv Plemića, ali su uspjeli zaustaviti sve pokušaje gostiju. Posebno se istakao mladi lijevi bek Marko Kujundžić, koji je bez problema izlazio na kraj sa Tičinovićem, Zecom, Filipovićem... Naravno, zasluge za trijumf pripdaju i golmanu Pavloviću koji je i u trećem meču na domaćem terenu uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom.

Samir ZELJKOVIĆ, Konstantin CHESHMEDJIEV (FK Velež) - Rođeni su do drugog trijumfa u sezoni stigli na domaćem terenu, a kao i protiv Zrinjskog i u meču sa Krupom slavili su sa 2:0. Mrežu gostiju načeo je Obren Cvijanović, a trijumf je potvrdio Haris Ovčina sa "zvukom sirene".

Odbrana Veleža u ovom duelu djelovala je odlično i gostimu nisu ostavili prostora za ijednu ozbiljniju priliku, pa je golman Adnan Bobić "ostao neocjenjen", jer je bio bez posla. Centralni bekovi Konstantin Cheshmedjiev i Samir Zeljković odradili su odličan posao i stogao su izborili mjesto u idealnom timu 4. kola.

Branimir CIPETIĆ (NK Široki Brijeg) - Novopečeni A reprezentativac koji je danas dobio poziv selektora Duška Bajevića za mečeve Lige nacija protiv Italije i Poljske, odigrao je sjajan meč u Bijeljini protiv Radnika (1:1).

Svaki njegov prelazak centra bio je potencijalna opasnost po gol domaćih. Široki Brijeg je remizirao protiv Radnika i ostao u vrhu premijerligaške tabele i uz stopostotnog Želju i Sarajevo jedina su ekipa bez poraza u ovoj sezoni.

Damir SADIKOVIĆ, Semir ŠTILIĆ, Ivan LENDRIĆ (FK Željezničar) - Četiri od četiri, učinak je Željezničara u novoj sezoni. Izabranici Amara Osima u subotu su slavili na gostovanju kod Slobode.

Plavi su upisali pobjedu sa 2:0, a briljirao je dvostruki asistent Štilić. Njegove lopte i ovaj put su imale oči. Prvi put je asistirao Lendriću, koji je u 8. minuti pogodio za 0:1, a onda smo svjedočili sjajnoj akciji u 73. minuti. Štilić je magičnom loptom uposlio Mustafu Mujezinovića, koji je potvrdio trijumf Plavih. Mujezinović je ovim golom zadržao stopostotan učinak - četiri gola u četiri nastupa (na Tušnju ušao s klupe). Uz Štilića i Lendrića, zasluge za trijumf tima sa Grbavice idu i Damiru Sadikoviću, koji je odigrao još jednu sjajnu utakmicu i na sredini terena je odradio lavovski posao.

Vojo UBIPARIP, Ajdin NUKIĆ (FK Tuzla City) - Građani su konačno proradili. Nakon što su se ispromašivali u duelu protiv Sarajeva, izabranici trenera Zlatana Nalića ostvarili su ubjedljivu pobjedu na gostovanju kod Mladosti u Doboju kod Kaknja - 5:2.

Najveće zasluge pripadaju Ajdinu Nukiću, koji je upisao tri asistencije, a prvi gol u ovoj sezoni postigao je i Vojo Ubiparip, iskusni napadač od kojeg u Tuzla Cityju očekuju mnogo.

Trener kola

Vlado JAGODIĆ (Borac) - I treću utakmicu na domaćem terenu Borac je riješio u svoju korist. Nakon Mladosti (6:0) i Slobode (2:0), proteklog vikenda u derbiju kola izabranici trenera Vlade Jagodića savladali su Zrinjski sa 1:0.

Nije Borac izdominirao u ovom meču, a jedan gol bio je dovoljan za veliki trijumf i oporavak od poraza protiv Želje na Grbavici. Banjalučani su poveli u ranoj fazi utakmice, a Jagodić je uspio držati budnim svoje izabranike do kraja meča.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.