open-navfaktor-logo
search
Organizovana grupa
Petero uhapšenih u akciji "Kavez" predato Tužilaštvu
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) predali su danas Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka petero uhapšenih u akciji "Kavez" čiji je cilj bio razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila proizvodnjom i prometom droge.
10.02.2020. u 10:00
get url
text

Njih će saslušati tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva nakon čega će odlučiti da li će zatražiti da im bude određen pritvor.

Banjalučkom Tužilaštvu predati su Savo Čolić, Dragan Narančić, Lora Glušica, Radovan Stanković , svi iz Banje Luke, te Vinko Đurić (1988) iz Doboja, dok će se ostali osumnjičeni braniti sa slobode.

Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu podnesen je protiv 12 osoba, potvrđeno je iz Tužilaštva.

Oni su osumnjičeni su da su od augusta 2019.godine do februara 2020.godine posredovali u prodaji i kupovini, neovlašteno stavljali u promet supstance koje su proglašene za opojne droge (heroin, marihuana, spid i drugo), korisnicima na području Grada Banja Luka.

- Osumnjičena lica su sprovedena radi ispitivanja u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.Nakon ispitivanja osumnjičenih, u nastavku postupka istrage tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora - naveli su iz Tužilaštva.

Akcija "Kavez" počela je jučer ujutro, a pretreseno je više lokacija na području Banje Luke, Zvornika, Bijeljine i Doboja.

Policija je zaplijenila oko 300 grama marihuane, 10 grama heroina, 24 mililitra tečnog metadona, četiri pištolja, oko 2.000 KM, oko 2.400 eura, više digitalnih vaga za precizno mjerenje, veći broj drobilica za mrvljenje marihuane, te više mobilnih telefona, SIM kartica i rokovnika.

Akciju su sproveli pripadnici Uprave MUP-a za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa pripadnicima policijskih uprava Banja Luka, Zvornik, Bijeljina i Doboj, te pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice i Jedinice žandarmerije, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.