open-navfaktor-logo
search
Presuda u ponedjeljak
Porodica žrtve traži 40.000 KM odštete i maksimalnu kaznu za svirepo ubistvo kod Laktaša
Porodica Gojka Veselića (76), koji je ubijen u januaru prošle godine, zatažila je odštetu od 40.000 КM i maksimalnu kaznu za optuženog Bogdana Vajukića (23) iz Laktaša.
15.09.2022. u 16:12
get url
text

Njemu će, u ovom ponovljenom postupku, presuda biti izrečena u ponedjeljak.

Vrhovni sud RS-a je u julu ove godine ukinuo presudu Vajukiću na deset godina zatvora kojom ga je u prvostepenom postupku Okružni sud Banja Luka osudio za krivično djelo teška tjelesna povreda sa smrtnom posljedicom, te tako prekvalifikovalo djelo, s obzirom na to da ga je optužnica teretila za teško ubistvo počinjeno na svirep i podmukao način.

VEZANI TEKST - Ponovo se sudi Bogdanu Vajukiću: Kao dokaz svireposti predložen snimak izvlačenja tijela žrtve iz bunara

Кćerka žrtve Dijana Petković rekla je danas da ostaje kod ranije iznesene završne riječi i zahtijeva maksimalnu zatvorsku kaznu.

Branilac optuženog, advokat Jadranko Stupar, smatra da u ovom slučaju nema svireposti.

- Moj klijent je osuđen i prije suđenja velikim medijskim i drugim pritiscima – dodao je.

Optužnica tereti Vajukića da je 24. januara 2021. godine u periodu od 18.30 do 19.30 sati, u mjestu Koljani, opština Laktaši, u porodičnoj kući Veselića došlo verbalnog sukoba između žrtve i optuženog.

Vajukić je zatim fizički napao starca i više puta ga udario zatvorenim pesnicama u predjelu glave i tijela, te mu "prignječio" grudni koš i trbuh.

Žrtvi je tako izazvao poremećaj disanja zbog obostranog višestrukog preloma rebara i nagnječenja pluća, te druge povrede usljed čega je nastupila smrt Veselića.

U optužnici se dodaje da se Vajukić narednog dana vratio u kuću gdje je pronašao tijelo, skinuo mu donji veš, i bacio ga u bunar u dvorištu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.