open-navfaktor-logo
search
Uzela oko 235.000 KM
Potvrđena optužnica protiv Amine Đerzić: Direktorica turističke agencije prisvojila novac za 180 aranžmana
Općinski sud Banovići potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv Amine Đerzić (24) iz Banovića zbog postojanja osnovane sumnje da je kao osnivač i direktorica turističke agencije Diamond Travel iz Banovića počinila produženo krivično djelo prevara.
24.01.2023. u 11:33
get url
text

- Ona je optužena da je u periodu od marta do jula 2021. godine, kao osnivač i direktorica spomenute turističke agencije, koju je registrovala tek u junu 2021. godine, stupala u kontakte sa većim brojem osoba koje su bili zainteresirane za ljetovanje u Turskoj, Crnoj Gori i BiH te ih dovodila u zabludu da će turistički aranžmani koje odaberu biti i realizovani, iako nije imala namjeru to i učiniti - saopćeno je Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Tako je u navedenom periodu, dodaje se u saopćenju, oko 180 osoba izvršilo uplate cjelokupnih iznosa za usmeno dogovorene aranžmane za ljetovanje na bankovni račun optužene ili njenog muža ili su izvršili gotovinske uplate, a optužena je novac prisvajala za sebe, ne uplaćujući novac hotelima ili drugim turističkim agencijama, zbog čega oštećeni nisu realizovali ni jedan uplaćeni turistički aranžman.

- Đerzić je optužena da je prevarama sebi pribavila imovinsku korist i oštetila veći broj osoba u iznosu od oko 235.000 KM. Tužilaštvo je istražne radnje provelo sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a TK, Odsjek za borbu protiv privrednog kriminala i korupcije i Odjeljenjem kriminalističke policije Policijske uprave Banovići. Tokom istrage su obavljena i relevantna vještačenja - navode iz Tužilaštva TK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.