open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo KS
Predložen pritvor inspektorima Mirzi Ademaju, Edini Busuladžić i Alziri Hota
Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo predložio je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora Mirzi Ademaju, Edini Busuladžić i Alziri Hota, inače inspektorima Federalne uprave za inspekcijske poslove koji se sumnjiče za krivična djela primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, primanje dara i drugih oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlaštenja.
04.06.2021. u 11:27
get url
text

- Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti ili uništiti dokaze, te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Dakle, sumnjiče se da su uz posredovanje Enesa Zijadića, inače vlasnika jedne trgovinske radnje, sačinjavali zapisnike o inspekcijskom nadzoru bez da su utvrđivali stvarno stanje. Za navedene nezakonite radnje, a preko osumnjičenog Zijadića, uzimali su mito u iznosu od 200 do 250 KM. U određenim slučajevima nisu uopće vršili inspekcijski nadzor ili nisu izricali prekršajne kazne – navode iz Tužilaštva KS.

Ističu da je osumnjičeni Enes Zijadić prilikom ispitivanja priznao izvršenje svih navedenih radnji, te su mu predložene mjere zabrane sastajanja sa svjedocima i osumnjičenima u ovom predmetu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.