open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo HNK
Pritvor za Konjičanina kod kojeg su našli više od pola kile heroina, kokaina i spida
Općinski sud u Konjicu na prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) odredio je jednomjesečni pritvor Harisu Č. (1991) iz Konjica, koji se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.
31.10.2023. u 15:20
get url
text

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva HNK, u pretresima obavljenim 27. oktobra u ulici Civilnih žrtava rata, pretragom stana, garaže, putničkog i motornog vozila koje koristi, pronađeno je i oduzeto oko 220 grama smeđe materije, oko 60 grama kokaina, oko 280 grama spida, kao i digitalna vaga, mobitel "iPhone 14 Pro", vakumirka, PVC vrećice za vakumiranje, plinski pištolj marke "Ekol Firet Magnum" i kutija sa 50 metaka "kaiser".

Osumnjičeni Haris Č. je povratnik u vršenju ove vrste krivičnih djela, a zbog kojih je izdržavao i kaznu zatvora.

Tužilaštvo je pritvor tražilo jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, a za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Konjicu prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te odredio mjeru pritvora.

Kantonalno tužilaštvo HNK u saradnji sa MUP-om HNK, PU Konjic, nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo, saopćilo je Tužilaštvo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.