open-navfaktor-logo
search
Vlada odlučila
Privrednicima Brčko distrikta 1,4 miliona maraka
Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Odluku kojom je odobrila subvencije i Program utroška sredstava za subvencije prema programima mjera za sanaciju šteta firmi Brčko distrikta BiH, a koji se donose u skladu sa Zakonom o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih stanjem nesreće zbog COVID-19.
11.08.2021. u 16:05
get url
text
Vlada Brčko distrikta
Vlada Brčko distrikta

- Nakon analiziranja zahtjeva konstatirano je da je po javnom pozivu podneseno ukupno 785 zahtjeva, od kojih je odbijeno 125. Nakon toga objavljena je rang lista na službenom portalu Vlade i svi subjekti koji su bili nezadovoljni rezultatima mogli su podnijeti prigovor. Komisija koja je pristigle prigovore razmotrila sačinila je konačnu rang listu s ukupno 660 zahtjeva koji su usvojeni. U korist ovih subjekata bit će isplaćeno 1 milion 491.540 maraka. Slijedi donošenje odluke o izdvajanju novčanih sredstava nakon čega će vrlo brzo uslijediti isplata - kazala je Stojanka Knežević, stručna savjetnica za pravna pitanja u Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu. 

Na današnjoj sjednici Vlade usvojen je i Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška tekućih donacija, subvencija i transfera u Odjeljenju za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu odobrenih budžetom Brčko distrikta BiH.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.