open-navfaktor-logo
search
Strateški projekat
Pušten u promet: Kružni tok na Pofalićima znatno će smanjiti gužvu
Novoizgrađeni kružni tok na spoju ulica Hamdije Čemerlića – Put života u sarajevskom naselju Pofalići otvoren je danas, koji će poboljšati provoznost i funkcionalnost te raskrsnice i rasteretiti saobraćaj.
16.05.2020. u 17:52
get url
text
Kružni tok obuhvata 18 ulaznih i izlaznih saobraćajnih traka
Kružni tok obuhvata 18 ulaznih i izlaznih saobraćajnih traka

Na otvoranju je naglašeno da se radi o jednom od strateških projekata Općine Novo Sarajevo, a općinski načelnik Nedžad Koldžo je kazao da je taj kružni jedan od najvećih na području kantona, s obzirom da obuhvata 18 ulaznih i izlaznih saobraćajnih traka.

- Općina je napravila veliki broj projekata, izgradila ambulante i dvorane, ali ovaj kružni tok se definitivno svrstava u velike projekte - istakao je Koldžo i dodao da su brojne komplikacije pratile izgradnju.

Naveo je da su pet godina intenzivno radili na realizaciji ideje i projekta.

- Saobraćajnim problemima smo dali veliki značaj, a ovaj je bio u vrhu prioriteta. Ova lokacija je pravila velike gužve, pogotovo ujutro i poslije podne - rekao je Koldžo.

{$galerijaFotografija}

Otvaranju je prisustvovao i kantonalni ministar saobraćaja Adi Kalem koji je pohvalio projekt i saradnju s Općinom Novo Sarajevo i Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo.

Najavio je da će nakon ovog projekta krenuti u izgradnju podzemne garaže kod Hitne pomoći, u naselju Pofalići.

- Pomažemo svim stanovnicima, da imamo bolje uslove u kantonu - naglasio je Kalem.

Ukupna vrijednost realizacije ovog projekta je 1.500.000 KM, od čega je Općina Novo Sarajevo osigurala 700.000 KM, a Direkcija za puteve KS 800.000 KM.

Otvaranje kružnog toka upriličeno je u povodu obilježavanja 16. maja – Dana Općine Novo Sarajevo i godišnjice Pofalićke bitke.

_DSC8508.JPG
1 od 27
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.