open-navfaktor-logo
search
UIO
Radovi vrijedni više od 18 miliona KM: Počela izgradnja graničnog prijelaza Svilaj
Uprkos brojnim ograničenjima uzrokovanim virusom korona, Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) u Bosni i Hercegovini osigurala je nesmetan početak radova na izgradnji graničnog prijelaza Svilaj.
12.05.2020. u 13:34
get url
text

Radi se o izuzetno važnom graničnom prijelazu koji se nalazi na sjeveru Bosne i Hercegovine na koridoru Vc. Rok za završetak radova je 300 kalendarskih dana, podsjeća se u saopćenju iz UIOBiH.

Radove na terenu izvodi konzorcijum firmi "Niskogradnja“ d.o.o. Laktaši, "Alfa term“ d.o.o. Mostar i "Tehton“ d.o.o. Banja Luka. Vrijednost ugovorenih radova je 18.713.999,35 KM, sa PDV-om. Kompleks novog graničnog prijelaza Svilaj planiran je na površini od 103.000 metara kvadratnih.

Na novom graničnom prijelazu će biti posebno odvojen putnički od teretnog saobraćaja, postojat će četiri trake na ulazu u BiH i tri trake na izlazu iz zemlje. U sklopu novog graničnog prijelaza bit će sagrađeni objekti za smještaj službenika UIO, Granične policije BiH i inspekcijskih službi, te objekat za smještaj špeditera i banke.

Prijelaz će imati i zaseban energetski blok, poseban objekat za detaljan pregled vozila, kolske vage i veliku nadstrešnicu, napominju u saopćenju iz UIOBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.