open-navfaktor-logo
search
Povrijeđeno 25 osoba
Rusija tokom noći izvela zračne napade na ukrajinske gradove, uključujući Kijev
Rusija je tokom noći izvela intenzivne zračne udare na ukrajinske gradove, uključujući glavni grad Kijev.
01.05.2023. u 11:01
get url
text

Načelnik gradske vojne uprave Kijeva Sergej Popko rekao je u izjavi na svom profilu na društvenim mrežama da su Rusi izveli intenzivan napad na Ukrajinu noću.

Navodeći da su napadi, prema preliminarnim procjenama, izvedeni strateškim avionima Tu-95, Popko je rekao kako je "uzbuna za zračni napad u glavnom gradu trajala oko tri sata. Rusi su istovremeno napali krstarećim raketama i bespilotnim letjelicama".

Popko je također prenio informaciju da su odbrambeni sistemi u zračnom prostoru Kijeva uništili sve ruske rakete i bespilotne letjelice, da nema žrtava među civilima, kao ni štete na stanovima ili infrastrukturi.

U saopćenju ukrajinskog Generalštaba navodi se da je ruska vojska noću s pet projektila napala gradove Kramatorsk, Konstantinivka i Pavlograd.

Na fotografijama koje se dijele na društvenim mrežama u vezi s napadima na grad Pavlograd, vidi se da su razbijeni prozori na stanovima i da je u dijelu grada izbio veliki požar.

Načelnik Vojne uprave Dnjepropetrovske oblasti Sergej Lisak objavio je na svom profilu na društvenim mrežama da je 25 ljudi, uključujući troje djece, povrijeđeno u napadima na ovaj grad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.