open-navfaktor-logo
search
Objavljen i snimak iz Meksika
Šestogodišnjak pao s 12 metara nakon što je pukao pojas na ziplineu, preživio je
Šestogodišnji dječak pao je s visine od oko 12 metara kada je pukao pojas na ziplineu u zabavnom parku Fundidora u Monterreyu, u meksičkoj državi Nuevo Leon.
30.06.2023. u 13:39
get url
text
Dječak pao sa ziplinea u Meksiku
Dječak pao sa ziplinea u Meksiku

Dječak po imenu Cesar lagano je, uz pratnju odraslog muškarca, klizio niz zipline kada je iznenada pukla oprema. Dječak je pao s visine, a sreća je bila da je ispod tog mjesta bilo vještačko jezero. 

Članovi porodice snimili su trenutak kada su krenuli uživajući u gledanju prije nego što se njihov smijeh pretvorio u vriske, piše Unilad.

Jedan turista je bio dovoljno blizu da brzo skoči u vodu i uspio je spasiti Cesara. Zadobio je lakše povrede.

Sve se desilo u nedjelju, naveli su mediji. 

Dječakov brat je za Fox News Digital rekao da se šestogodišnjak fizički oporavlja od nesreće, ali ga je opisao kao "psihološki oštećenog" i "uplašenog".

Članovi porodice kritizirali su neadekvatnu obuku u parku kao razlog zašto osoblje nije bolje reagiralo u ovoj situaciji.

Druga rodica Mayra Hernandez podijelila je vijest o strašnim događajima na Facebooku, napisavši da je Cesar pao u vodu duboku više od pet metara, a da osoblje parka nije znalo šta da radi, a maleni nije znao plivati.

- Zbog loše obučenosti osoblja sve je moglo biti gore jer je pukao pojas - dodala je.

Vlasti ispituju incident.

Vladina agencija u Nuevo Leonu obustavila je nekoliko atrakcija u parku Fundidora nakon što je Cesarov pojas otkazao i uvjerava da će ostati u kontaktu s njegovom porodicom kako bi "pružili institucionalnu podršku i prisustvovali svemu u vezi sa situacijom".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.